Beskontaktno podižite gotovinu na bankomatima

Bankomati na kojima je dostupna ova usluga na ekranu imaju informaciju "beskontakni bankomat" i ikonu simbola contactless transakcije

Podizati i uplaćivati novac ili provjeriti stanje na računu tek prislanjanjem beskontaktne kartice na uređaj u mreži Zagrebačke banke možete na 250 beskontaknih bankomata. Time je provođenje transakcija još brže, jednostavnije i sigurnije. Do kraja godine ta će funkcionalnost biti aktivirana na ukupno 500 bankomata.

Beskontaktne transakcije mogu se izvršiti i mobilnim telefonima tako da se mobilni uređaj jednostavno prinese čitaču na POS terminalu ili bankomatu. Trenutačno se tako mogu koristiti klasične beskontaktne Maestro kartice te digitalne go!card kartice iz m-novčanika.

Kako se provodi beskontaktna transakcija na bankomatu?

Bankomati na kojima je dostupna ova inovacija na ekranu sadrže informaciju "beskontakni bankomat" i ikonu simbola contactless transakcije. Na lijevoj strani bankomata je poseban čitač, označen simbolom beskontaktnog plaćanja.

Transakcija započinje prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač te se nastavlja unosom PIN-a koji je na bankomatu potreban za sve transakcije, neovisno o iznosu.

Za beskontaktne transakcije primjenjuju se posebno definirani limiti koje klijenti dogovaraju putem m-zabe, e-zabe ili dolaskom u poslovnicu.

Prednosti

  • Brzo i jednostavno - provođenje transakcije na ovaj je način kraće za 6 sekundi. Potrebno je samo dodirnuti beskontaktni čitač nakon čega se nudi izbornik za unos PIN-a i nastavak transakcije.
  • Sigurno - kartica je cijelo vrijeme ruci korisnika, što doprinosi sigurnosti, smanjuje rizik od gubitka kartice te nema mogućnosti zadržavanja kartice u bankomatu.

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Ako ste klijent Zagrebačke banke predlažemo da unesete datum rođenja ili OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka

Popunite jedno od polja - datum rođenja ili OIB

Vaši podaci za kontakt

Odaberite poslovnicu za sastanak