X

Stranice zaba.hr koriste ili mogu koristiti kolačiće (cookies). Nastavak upotrebe ovih stranica podrazumijeva vaš pristanak na pohranu i pristup kolačićima.

Više o kolačićima i mogućnostima vlastitih postavki povezanih s njima potražite u našoj Izjavi o privatnosti.

Ugovorite sastanak >

Upoznajte nas

Print Send

Životopis Zagrebačke banke

Naziv: Zagrebačka banka
Adresa: svaki grad u kojem poslujem
Mjesto i godina rođenja: Zagreb, Hrvatska, 1914.
Nacionalnost: hrvatski identitet u okviru istinski europske banke
Poslovnice: oko 130
Klijenti: više od 1.100.000
Zaposlenici: oko 4.200

CILJ Privlačenje, razvijanje i zadržavanje talentiranih ljudi u poticajnom radnom okruženju u kojemu svi mogu realizirati svoj razvojni potencijal.
OBRAZOVANJE Diploma iz područja bankarstva i financija, magisterij iz područja upravljanja odnosom s individualnim klijentima, malim poduzetnicima, srednjim i velikim poduzećima, specijalizacija u području upravljanja imovinom i investicijskom bankarstvu, upravljanju rizicima te upravljanju ljudskim resursom.


 RADNO ISKUSTVO:

1995. Prva hrvatska banka uvrštena u službenu kotaciju Zagrebačke banke.
Prva hrvatska banka koja je uvela kartično poslovanje – ECMC kartice.
1996. Prva hrvatska banka čiji su GDR-i uvršteni na Londonsku burzu.
1997. Prva banka u srednjoj Europi koja je uvela tzv. ESOP program kao priliku zaposlenicima da sudjeluju u vlasničkoj strukturi Banke.
1998. Prva hrvatska banka koja je osnovala specijaliziranu stambenu štedionicu (Prvu stambenu štedionicu).
1999. Osnovala ZB Invest, društvo za upravljanje investicijskim fondovima, društvo s najvećim udjelom u ukupnoj aktivi investicijskih fondova u RH.
2000. Proširila svoje poslovanje izvan granica RH preuzimanjem tadašnje Hrvatske banke Mostar, današnje Unicredit Bank, vodeće banke u BiH.
2001. Zajedno s Allianzom osnovala Allianz ZB, društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.
2002. Postala članicom Grupe Unicredit koja je osnovana 1473. u Italiji, ima više od 9.000 poslovnica u 22 europske zemlje, 40.000.000 klijenata koje uslužuje više od 180.000 zaposlenika.
2007. Uvela segmentaciju klijenata i prilagodila svoje poslovanje divizijskom modelu (prva u RH prepoznala klijente u segmentu osobnog i privatnog bankarstva).
Povezivanjem Grupe UniCredit i Grupe HVB preuzela odgovornost nad poslovanjem banaka članica Grupe u Bosni i Hercegovini.
Uskladila brand s Grupom UniCredit i dodatno osnažila svoje poslovne linije i tržišnu poziciju.
VJEŠTINE Implementiran program sustavnog prepoznavanja kolega s visokim potencijalom i poticanja razvoja njihove karijere. Razvijen velik broj vrhunskih edukacijskih programa lokalno i međunarodno u Grupi. Upravljanje internim prijenosom znanja u području poslovanja s klijentima. Sustavno praćenje i razvijanje osjećaja predanosti i pripadnosti zaposlenika. Iznimna kvaliteta u više ključnih poslovnih područja po kojima sam prepoznata i u Europi.
JEZIK hrvatski – materinji jezik
engleski – tečan
talijanski i njemački - dobar
AKTIVNOSTI U ZAJEDNICI Predvodnica društveno odgovornog poslovanja u RH još od kraja 90-ih, što od 2005. provodi pod nazivom “ZAJEDNO” – program društvene odgovornosti Zagrebačke banke. Iniciram humanitarne projekte, na godišnjoj razini raspisujem “Javni natječaj za dodjelu donacija Zagrebačke banke”, sponzoriram kulturu i umjetnost. Lokalna potpora djelovanju zaklade Unidea-UniCredit osnovane 2003. godine.

 


 

 

 


ABOUT SSL CERTIFICATES