X

Stranice zaba.hr koriste ili mogu koristiti kolačiće (cookies). Nastavak upotrebe ovih stranica podrazumijeva vaš pristanak na pohranu i pristup kolačićima.

Više o kolačićima i mogućnostima vlastitih postavki povezanih s njima potražite u našoj Izjavi o privatnosti.

Ugovorite sastanak >

Kartično poslovanje u ZABI

Print Send

Vrste kartica

Kartice su najrasprostranjeniji i najrašireniji način plaćanja roba i usluga koji vam je uvijek na raspolaganju pružajući vam sigurnost, jednostavnost i komoditet u svakodnevnom životu te na putovanjima diljem svijeta. Kartice možemo podijeliti na nekoliko vrsta u ovisnosti o mogućnostima koje pružaju, uvjetima koje kao korisnik morate ispunjavati i dodatnim pogodnostima koje su vam na raspolaganju.

U ponudi su sljedeće vrste kartica:

KREDITNA KARTICA – kartica s odobrenim kreditnim limitom (revolving kreditom). S karticom Zagrebačke banke klijent može u cijelosti podmiriti nastale troškove beskamatno ili otplaćivati minimalni dogovoreni iznos prema unaprijed ugovorenoj dinamici. U tom slučaju korisnik kartice plaća redovnu kamatu na nepodmireni iznos troškova. U ponudi su sljedeće kreditne kartice: go!card MasterCard kartica, go! business MasterCard i Visa Gold. Pojedine kartice pružaju svojim korisnicima dodatne pogodnosti, kao što su obročna otplata, popusti i akcije na prodajnim mjestima, nagradne igre i sl.

KARTICA S ODGODOM PLAĆANJA (tzv. charge) - kartica koja korisniku omogućuje kupnju i podizanje gotovine do dogovorenog limita. Potrošeni iznos korisnik kartice podmiruje u cijelosti nakon isteka obračunskog razdoblja u dogovorenom roku, bez plaćanja kamate za odgodu. Zagrebačka banka izdaje sljedeće kartice s odgodom plaćanja: Standardnu, Student, Zlatnu i Platinum MasterCard karticu za građane, Business MasterCard i Visa Business za poslovne subjekte. Navedene kartice imaju i dodatne pogodnosti, kao što su potrošački i gotovinski krediti te obročna otplata

DEBITNA KARTICA – vezana uz platnoprometni račun koji se tereti odmah nakon izvršenja transakcije, bilo da je riječ o podizanju gotovine ili kupnji robe i usluge. Kartice su namijenjene isključivo za elektroničku upotrebu za podizanje gotovine na isplatnim mjestima i bankomatima te za plaćanje robe i/ili usluge putem EFT POS uređaja. U ponudi su kartica kunskoga tekućeg računa Maestro, kartica deviznog računa Visa Electron, kartica kunskog žiro računa Visa Electron i kartice poslovnog računa Visa Business Electron i Visa Obrtnička kartica.

PREPAID KARTICA – kartica kod koje nije potrebna provjera kreditne sposobnosti, nije potrebno otvarati dodatne račune i nema mjesečnih računa. U ponudi je Visa poklon kartica, čija je osnovna namjena darivanje, ili korištenje u situacijama kada se želi izbjeći nošenje gotovine ili drugih kartica, a idealna je za maloljetne osobe.


 

 

 


ABOUT SSL CERTIFICATES