Glasovi zaposlenika Zabe donijeli projektima KliKlop, Pričaj mi i STEMI 48.000 kuna

24.06.2016.

Nakon što su STEMI, Pričaj mi i KliKlop već osvojili nagrade Zaklade UniCredit (UniCredit Foundation) vrijedne ukupno 22.500 eura (169.000 kuna) u ovogodišnjom programu Impact Inkubator, za sva su tri projekta dodatno glasovali i zaposlenici Zagrebačke banke.

U sklopu internog programa "Your choice, Your project" (YCYP) tri pobjednička tima dobit će dodatno 6.300 eura, odnosno oko 48.000 tisuća kuna. Zaposlenici su podijelili nagrade prema broju glasova pa su time, s obzirom na jednak broj osvojenih glasova, timovi KliKlop i Pričaj mi osvojili 2.600 eura, a STEMI 1.100 eura. Potpore će iskoristiti za daljnji razvoj projekata.

Projekt dodatnog nagrađivanja najboljih društvenih poduzetnika u Zabi se u suradnji sa Zakladom organizira od 2012. godine, a glasovanju se od 13. do 21. lipnja ove godine odazvalo gotovo 700 zaposlenika.

Obzirom je Zaklada usmjerena podržavanju inicijativa vezanih uz razvoj društvenog poduzetništva, ovim je glasovanjem zaokružen nedavno završeni natječaj s Impact Hubom Zagreb, raspisan za poduzetničke projekte društvenog značaja. Natječaju se ove godine odazvalo 40 društvenih poduzetnika iz cijele Hrvatske, u finalu je bilo 11 projekata, a glasovanjem stručne komisije pobjedu su odnijeli KliKlop, Pričaj mi i STEMI.

KliKlop je prva usluga cateringa u Hrvatskoj specijalizirana za djecu, i za vrtiće, i za kućne dostave. Cilj je priprema svježih pripremljenih, izbalansiranih obroka od pažljivo odabranih, lokalno uzgojenih, domaćih namirnica.

Pričaj mi poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru. Projekt nudi kreativno rješenje za golemi problem digitalnog doba u jednostavnom, a vrlo razvijenom i dobro osmišljenom proizvodu.

STEMI je platforma za projektno učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Korisnici kupuju "uradi sam" pakete s edukacijsko sadržajem te uče tako što rade na projektima uz korak po korak vodstvo. Prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI sastavljanjem kojeg se uči robotika.

Ovakav načina sudjelovanja zaposlenika Zagrebačke banke u društvenom odgovornim projektima sa Zakladom nije jedini. Kroz "Program zajedničkog doniranja" zaposlenici su uz potporu Zaklade u 2015. godini već donirali više od 270 tisuća kuna. Posljednjih 9 godina, koliko je Zaba u tom programu, za hrvatske udruge uz podršku Zaklade donirano je više od 2,3 milijuna kuna.