Na našoj obali ili negdje vani, par kilometara dalje ili na drugom kontinentu - svako je putovanje idealna prilika za odmor od svakodnevnice, nove spoznaje i stvaranje uspomena. Slobodno se počnite pakirati, no prije negoli vam poželimo sretan put, pročitajte naše savjete.

No, prije nego počnete čitati naše savjete, skrećemo pozornost na to da ćemo vam, ako ste korisnik Zabinih Mastercard kartica i član MultiPlusCard programa, vratiti 4 % vrijednosti smještaja rezerviranog na Booking.com.
Bezbrižno
rezervirajte putem Zabine stranice bilo kad i bilo gdje jer Booking.com je dostupan od 0 do 24 sata u više od milijun smještajnih objekata i više od 95 tisuća odredišta diljem svijeta.

1. Planiranje putovanja na vrijeme
Ugovaranje smještaja ili kupnja karte dovoljno unaprijed osiguravaju niže cijene i veći izbor. Ako već sada znate kada ćete iskoristiti godišnji odmor, a osim toga možete birati odredište, provjerite ponudu prijevoznika (sve su češće vikend-rasprodaje karata koje vam omogućuju znatno niže troškove karte) i posjetite vodeće mrežne stranice za rezervaciju smještaja (te svakako pročitajte recenzije i osvrte korisnika).
Gotovo svako mjesto na kugli zemaljskoj danas je moguće posjetiti virtualno, stoga pripremite popis znamenitosti i zanimljivosti koje želite vidjeti. Posavjetujte se turističkim vodičima.
Izvaditi ili produljiti putovnicu i vizu svakako će biti jeftinije ako to ne radite po hitnom postupku.
Osim toga, ako na putovanju želite imati aduta u rukavu  uzmite karticu! S pravom ste karticom nezaustavljivi; kupujte s odgodom plaćanja ili plaćajte na rate, bez kamata i naknada. Ako ste osoba koja uistinu dugoročno planira, možda je oročena štednja pravi proizvod za vas!
Ako je riječ o putovanju na koje odlazi vaše dijete, otvorite Paket za mlade. Tada djetetu možete dati manji džeparac, a po potrebi naknadno mu uplatiti dodatan iznos, internetskim ili mobilnim bankarstvom, koji može podignuti karticama na bankomatima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Ako ste osoba koja uistinu dugoročno planira, možda je oročena štednja s višekratnim uplatama pravi proizvod za vas. Dizajn štednja omogućuje štednju redovitim mjesečnim uplatama te po isteku oročenja uz redovnu kamatu nagrađuje redovitost mjesečnih uplata premijom na kamatu. Ugovaranjem Dizajn štednje na dvije godine te redovitim mjesečnim uplatama u iznosu od 50 eura na kraju razdoblja štednje raspolagat ćete iznosom od više od 1.210 eura koje možete utrošiti na putovanje koje ćete pamtiti cijeli život. 

2. Planiranje u zadnji čas
Prilika za putovanje ukazala se u zadnji čas? Ako znate kamo i kako želite otputovati, a hitno su vam potrebna gotovina i brzo raspolaganje željenim novčanim sredstvima, proučite naš gotovinski kredit ili ugovorite neku od naših kartica.
Svi savjeti iz našeg prethodnog teksta primjenjivi su i u ovom slučaju. Dodat ćemo da nije naodmet provjeriti klimatske prilike i temperature koje vas čekaju na željenoj destinaciji. 

3. Kako se osigurati za putovanje
Uz uslugu Servis centra, omogućit ćete si liječenje u inozemstvu u slučaju zdravstvenih tegoba na putu.
Iako savjetujemo da ne držite sve kartice zajedno u novčaniku, u svakodnevici je to ipak praksa. Prije putovanja bilo bi dobro ostaviti sve dokumente i kartice kojima se ne namjeravamo koristiti na putu u stanu (npr. punomoć po računu člana obitelji kojom se koristi samo u određenim situacijama). Ako na putu budete trebali sve kartice, tada je poželjno barem jednu karticu držati odvojenu od ostalih.
Prije putovanja zapišite broj 01 3789 789 na posebno mjesto ili u adresar mobitela kako bi u slučaju nužde i putovanja bio dostupan za brzu prijavu gubitka ili krađe kartice te broj 01 3789 620 za informacije po karticama.
Tijekom i nakon putovanja možete provjeriti, internetskim ili mobilnim bankarstvom te po dospijeću obavijesti o učinjenim troškovima ili na izvodu, sve troškove učinjene karticom.

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici. Da bi se bankar kvalitetno pripremio za sastanak, predlažemo da unesete datum rođenja ili OIB.

Popunite jedno od polja - datum rođenja ili OIB

Vaši podaci za kontakt

Odaberite poslovnicu za sastanak