Vizualne umjetnosti

Print Send

Pobjednici Natječaja Galerij@Zaba

Razgledajte virtualne izložbe u okviru Galerije@Zaba - autora pobjednika Natječaja Zagrebačke banke za 2011. i 2012. godine

2011.
Valentina Supanz 
Rene Bachracha Krištofić
Zaba 90' otvorenje izložbe

2012.
Valentina Stepan 
Hana Dutina  
 

O Natječaju Galerija@Zaba

Na prvi Natječaj, koji je 1. lipnja 2011. Zagrebačka banka raspisala za izložbu radova mladih umjetnika u poslovnicama Banke, a koji je trajao do 30. lipnja, prijavilo se 73 umjetnika iz Hrvatske te susjednih zemalja, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Umjetnici do 35 godina starosti ponudili su širok raspon tema u svim predloženim umjetničkim tehnikama. Izniman odaziv umjetnika iz cijele regije na najbolji mogući način odražava potrebu mladih likovnih umjetnika za afirmacijom, pri čemu se javni natječaj, ali i visoko frekventni, urbani prostor poslovnice čini odličnom platformom za komunikaciju stvaralaštva mladih i njihove umjetnosti.

2011.
Valentina Supanz i Rene Bachrach Krištofić bili su piobjednici Prvog natječaja Zagrebačke banke za mlade umjetnike Galerij@Zaba. Ocjenjivačka komisija odlučila je da se iz brojnih radova svojom kvalitetom, osebujnošću talenta, ali i aktualnošću te rafiniranom estetikom, kao i idejnom pozadinom izdvajaju radovi dvoje navedenih umjetnika: Valentine Supanz i Renea Bachrach Krištofića koji time dobivaju priliku samostalnih izlaganja u poslovnicama Zagrebačke banke u Zagrebu i Varaždinu čime su dali poticaje mladima za prijavljivanje na budućim natječajima, kao i drugim tvrtkama da otvore svoje prostore stvaralaštvu mladih.

2012.
Hana Dutina i Valentina Stepan pobjednice su Drugog natječaja Zagrebačke banke za mlade umjetnike Galerij@Zaba . Te dvije Riječanke odabrane su između više od 35 umjetnika koji su se prijavili na natječaj sa zadanom temom – Zelena zona. Premda „ograničeni“ temom, mladi umjetnici izvrsno su reagirali na predloženo te u različitim umjetničkim izričajima (slikarstvu, grafici, skulpturi, fotografiji, instalaciji i produkt dizajnu) na duhovit i atraktivan način oblikovali, oprostorili i predstavili vlastito viđenje zadane teme.