Obavijest o izmjenama naknada za usluge u poslovanju s fizičkim osobama i o izmjeni Satnice zaprimanja i izvršenja naloga potrošača od 10.3.2018.

10.01.2018.

Od 10. ožujka 2018. primjenjuju se izmijenjene naknade za usluge u poslovanju s potrošačima (fizičkim osobama) te izmijenjena Satnica zaprimanja i izvršenja naloga potrošača.

Izmjene u dijelu naknada za usluge u poslovanju s potrošačima (fizičkim osobama) odnose se na dio izvršenja naloga za plaćanja u stranoj valuti u korist računa u drugoj banci u zemlji i izvršenje naloga za plaćanja u inozemstvo, pri čemu je definirano da se naknada naplaćuje kod izvršenja naloga umjesto kod zaprimanja naloga. Ukida se i tarifni stavak za neosnovano reklamiranje troškova u kartičnom poslovanju.

Izmjenom Satnice zaprimanja i izvršenja naloga definirani su novi rokovi i pravila zaprimanja i izvršenja naloga potrošača u dijelu nacionalnih platnih transakcija u valuti EUR, uz uvođenje istih pravila i za prekogranične platne transakcije u valuti EUR te uvođenje istih pravila i kod zaprimanja platnih transakcija u stranoj valuti na neradni dan.

Primjenom navedenih izmjena kod iniciranja nacionalnih i prekograničnih plaćanja u valuti EUR koje se odnose na vrijeme definirano u Satnici (nakon 14 sati za nacionalna plaćanja u valuti EUR te nakon 13 sati za prekogranična plaćanja u EUR) te kod iniciranja plaćanja u svim stranim valutama na neradni dan (subota, nedjelja, blagdan) Banka će nalog zaprimiti, pri čemu će terećenje računa za iznos plaćanja i terećenje računa za iznos naknade biti obavljeno idući radni dan ako će biti osigurano pokriće na računu i ako neće biti zakonskih zapreka, čime će započeti izvršenje naloga za plaćanje.

Osim na internetskim stranicama Banke, informacije o izmjenama dostupne su u poslovnicama Zagrebačke banke i putem besplatnog infotelefona 0800 0024.

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.