Zagrebačka banka omogućila otvaranje računa za obnovu od potresa

08.05.2023.

Zagreb, 8. svibnja 2023. – Zagrebačka banka, vodeća banka u Hrvatskoj, od početka svibnja u svim svojim poslovnicama omogućila je otvaranje računa za obnovu od potresa. Riječ je posebnom namjenskom računu koji Banka otvara i vodi u svrhu korištenja sredstava za obnovu od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Račun mogu otvoriti građani, vlasnici nekretnina oštećenih u potresu koji namjeravaju od nadležnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zatražiti sredstva pomoći za obnovu svojih nekretnina. Otvaranje računa potpuno je besplatno, odnosno korisnik ne plaća naknade za otvaranje, vođenje računa i poslovanje po računu, niti je za otvaranje računa potrebna dodatna dokumentacija u vezi s nekretninom ili obnovom.

Uz klijente Zabe račun u poslovnicama mogu otvoriti i korisnici koji nemaju račun u Zagrebačkoj banci.

Sredstva će na račun biti isplaćena na temelju rješenja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i strogo su namjenska pa korisnik njima može raspolagati isključivo prema odobrenju Ministarstva u poslovnici Banke, a korisnicima on-line bankarstva omogućen je u svakom trenutku uvid u stanje i promet po računu.

U slučaju da sredstva ne budu iskorištena u cijelosti ili vlasnik odustane od projekta, sredstva se vraćaju u državni proračun po nalogu Ministarstva.

Za detaljnije upute koje se odnose na proceduralne korake i mogućnost dobivanja tih sredstava od nadležnog Ministarstva te namjensko korištenje dobivenih sredstava korisnici se obraćaju nadležnom Ministarstvu.


Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.