Zaposlenici Zabe i Zaklada UniCredit podržali rad više od 80 udruga

07.04.2017.

Donacije za udruge već deset godina prikupljaju zaposlenici Zagrebačke banke, a Zaklada UniCredit prikupljeni iznos udvostručuje

Zagrebačka banka u petak je svečano obilježila desetu godišnjicu Programa zajedničkog doniranja putem kojeg su zaposlenici Banke, uz potporu Zaklade UniCredit, donacijama vrijednim više od 2,5 milijuna kuna poduprli rad više od 80 neprofitnih udruga koje djeluju u Hrvatskoj.

Projekt je to u kojem se zaposlenici Banke angažiraju kao ambasadori udruga koje sami odabiru te promoviraju njihov rad i potiču kolege na doniranje. Na kraju svakog ciklusa Zaklada UniCredit udvostručuje donirani iznos pa udruge u konačnici dobivaju dvostruko.

"Ovaj program dio je društvene odgovornosti koja u našoj Banci ima dugu tradiciju i dio je naše korporativne kulture kojom podupiremo vrijedne aktivnosti usmjerene onima kojima je potpora zaista potrebna. Mogućnost da zajedno pomažemo drugima stvara osjećaj zajedništva, ali i osjećaj pripadnosti i zadovoljstva. Uvjeren sam da ćemo i dalje sudjelovati u Programu zajedničkog doniranja, svjesni da i naš najmanji doprinos može nekome značiti neprocjenjivu vrijednost. Na svemu Vam tome u svoje ime i u ime cijele Uprave dvostruko, od srca zahvaljujem", poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a zahvalama se pridružio i Claudio Cesario, zamjenik predsjednika Uprave i General Manager Zabe.

"Često Program zajedničkog doniranja predstavljamo putem brojki i trendova, no ne smijemo zaboraviti da iza tih brojeva stoji snažna predanost ljudi Grupe UniCredit. Iz godine u godinu uključivanje novih kolega u donacijske skupine sve se više povećava. Prvih deset godina Programa u Hrvatskoj treba zahvaliti stotinama žena i muškaraca u Zagrebačkoj banci koji su pridonijeli inicijativama solidarnosti u svojoj zemlji", poručio je u povodu događanja Maurizio Carrara, predsjednik Zaklade UniCredit.

"Zahvaljujemo zaposlenicima ambasadorima, svim zaposlenicima Zabe i Grupi UniCredit koji iz godine u godinu nesebično i s radošću potpomažu nastojanja Hrvatske zajednice za Down sindrom i lokalnih udruga za sindrom Down u Republici Hrvatskoj da se djecu, mlade i osobe za sindromom Down integrira u vrtiće, škole, u društvenu zajednicu, kako bi i oni dobili priliku i mogućnost da svoje talente, mogućnosti, ali i potrebe izraze i tako obogaćuju svijet u kojem živimo", poručila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom.

Pokroviteljica svečanosti Programa zajedničkog doniranja bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.


Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.