Korištenje karticama na internetu

Na internetu je sve dostupno, od informacija do zabavnih sadržaja, a i on-line kupnja uz kartično plaćanje postala je uobičajen način na koji u samo nekoliko klikova možemo doći do željene robe ili usluge.

Iako je kupnja na internetu jednostavna i zabavna, provjerite na što je sve potrebno obratiti pozornost kako bismo se zaštitili od prijevara: Sigurna uporaba kartica.

Plaćanje karticom na internetu započinje:
1. odabirom željenog proizvoda ili usluge
2. unosom osobnih podataka, kao što su ime i prezime te adresa dostave
3. unosom kartičnih podataka: broja kartice, roka valjanosti i/ili troznamenkastog broja s poleđine kartice (tzv. CVC-a).

Sve kartice Zagrebačke banke podržavaju sigurnosni standard 3-D Secure, odnosno omogućena je pouzdana autentifikacija prilikom plaćanja Zabinim karticama na internetu.

Način potvrđivanja transakcije nakon unosa kartičnih podataka ovisi o tome podržava li prihvatno mjesto sigurnosni standard ili se u određenim slučajevima ne primjenjuje (npr. za transakcije malih vrijednosti, pretplate – ponavljajuće transakcije i sl.).

Preporuka je plaćati na prodajnim mjestima koja podržavaju protokol 3-D Secure (Mastercard Identity Check, Visa Secure).

Za kupnju karticama na on-line prodajnim mjestima koja podržavaju sigurnosni standard potreban je m-token Banke. Ako nemate m-token, molimo vas da se javite u najbližu poslovnicu Banke za njegovo ugovaranje. Usluga korištenja m-tokenom besplatna je.

Važno: Od 15. veljače 2024. prestala je mogućnost korištenja fizičkim tokenom za potvrdu sigurne kupnje karticama putem interneta. Saznajte više: Ukidanje fizičkog tokena za građane

Saznajte više:
- upute s načinima autentifikacije na 3DS prodajnim mjestima
- sve o metodi 3DS biometrije
- uputa za plaćanja na internetu metodom 3DS biometrije za građane

Često postavljana pitanja:

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.