OPREZ! Prijevare s obećanom zaradom
od uloga na kriptovaluteUpozoravamo na povećanu aktivnost prevaranata koji putem društvenih mreža, SMS-ova, Vibera, WhatsAppa i poziva nagovaraju klijente na trgovanje kriptovalutama i obećaju im brzu i laku zaradu.

Molimo Vas za povećani oprez te da ne nasjedate na obećanja nerealnih zarada, pogotovo ako se od Vas zahtijeva da otvorite link dostavljen putem e-maila ili instalirate aplikaciju za udaljeni pristup (npr. Supremo, TeamViewer, LogMeIn, mRemoteNG, MobaXterm) jer će u tom slučaju prevaranti preuzeti kontrolu nad Vašim računalom i/ili mobilnim uređajem.

Ističemo da se prevaranti često obraćaju klijentima koji su prethodno ulagali u kriptovalute, a na taj način obećava im se povrat uloženih sredstava. Molimo Vas za oprez prilikom kontakta s nepoznatim osobama, s posebnim naglaskom na ponudama u kojima obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Napominjemo da prevaranti vrše pritisak na klijente i požuruju ih da što prije učine traženo.

Molimo Vas da drugim osobama nikad ne ustupate:

  • broj tokena i kodove koje generira token (OTP/APLI, MAC)
  • podatke o karticama (broj kartice, rok važenja, CVV broj)
  • osobne podatke (preslika podataka s osobne iskaznice, podatke o računima i sl.)
  • pristup mobilnom uređaju ili računalu.

Također, budite oprezni pri skeniranju QR koda na zaslonu svojeg računala. Pažljivo pročitajte podatke koji se nalaze uz QR kod kako biste se uvjerili da je plaćanje namijenjeno ispravnom primatelju.

Upozoravamo klijente da ne prosljeđuju autorizacijske podatke trećim osobama jer na taj način mogu sudjelovati u kaznenom djelu prijevare ili biti žrtvom prijevare.

U slučaju sumnje na prijevaru obratite se Banci odmah radi provjere na broj telefona 01/3789 785 ili na e-adresu zaba@unicreditgroup.zaba.hr.Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.