Euro - naša valuta

1. siječnja 2023. euro je postao službena valuta u Republici Hrvatskoj. Hrvatska je tako 20. zemlja u kojoj je euro službena valuta, a već ga upotrebljava oko 340 milijuna građana Europske unije.

Cijela 2022. godina bila je obilježena pripremama za uvođenje eura. U Zagrebačkoj banci intenzivno smo radili na pripremama i nadogradnji sustava kako bismo prelazak na euro učinili što lakšim i jednostavnijim za naše klijente.

graf

Obavijest o uvođenju eura kao službene valute - investicijske i pomoćne usluge

U skladu sa Zakonom o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. te Pravilnikom Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga o obavještavanju klijenata pružatelja financijskih usluga o uvođenju eura kao službene valute Republike Hrvatske, obavještavamo klijente o postupku, uvjetima i svim bitnim elementima preračunavanja kuna u eure te utjecaju uvođenja eura na prethodno ugovorene financijske usluge.
Zagrebačka banka potpisnica je Etičkog kodeksa za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.