Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Zagrebačke banke d.d.

Zagrebačka banka d.d. (u daljnjem tekstu Banka) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice www.zaba.hr na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Banka s osobnim podacima korisnika postupa tako da se poštuju njihova temeljna prava i slobode, uz posebni naglasak na povjerljivosti podataka.

Voditelj obrade

Voditelj je obrade u vezi sa svim postupcima obrade osobnih podataka koji se vrše putem ove mrežne stranice Zagrebačka banka, sa sjedištem na adresi Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb.

Koje informacije prikupljamo od vas?

Prilikom korištenja internetskim stranicama Banka može prikupljati i obrađivati informacije povezane s vama kao pojedincem, što će omogućiti vašu identifikaciju, izravno ili zajedno s dodatnim informacijama („osobni podaci”). Ove informacije Banka može prikupljati samo kada ih vi odlučite pružiti (npr. kada zatražite da Banka stupi s vama u kontakt u vezi s određenom uslugom/proizvodom) ili jednostavno analizirajući vaše aktivnosti na mrežnoj stranici.

Putem internetskih stranica moguće je prikupljanje vaših osobnih podataka koje pružite dobrovoljno, ovisno o svrsi, npr. kao što su podaci za kontakt (npr. vaše ime i prezime, OIB, adresa e-pošte ili telefonski broj).

Zašto obrađujemo ove informacije? Koje su svrhe i pravna osnova obrade?

Banka vaše osobne podatke koje prikupi putem svoje internetske stranice može upotrijebiti u sljedeće svrhe:

  • Za provođenje nagradne igre sudionici u nagradnoj igri sudjelovanjem, odnosno prijavom putem internetske stranice ovlašćuju Banku da prikuplja i obrađuje osobne podatke sudionika nagradne igre, i to najčešće: ime, prezime, adresu, adresu e-pošte, broj telefona i dob, u svrhu provođenja nagradne igre, a sve u skladu s pravilima nagradne igre. Za ovakvu obradu podataka pravna je osnova vaša privola. Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.
  • Podaci se prikupljaju i obrađuju kako bismo pružili odgovore ili usluge koje zatražite, kako bi Banka mogla stupiti s vama u kontakt kada je to potrebno i odgovoriti na vaše zahtjeve i upite. Za ovakvu obradu podataka nije potrebna privola s obzirom na to da je takva obrada potrebna za pružanje zatraženih usluga.
  • Također, Banka prikuplja i obrađuje podatke kako bismo vam pružili informacije i oglase koji su relevantni za vas i vaše interese, kako bismo vam predložili prilagođene ponude koje bi vas mogle zanimati, kako bismo vam pružili informacije o drugim mrežnim stranicama/uslugama za koje Banka smatra da bi vam mogle biti zanimljive. Više informacija o kolačićima potražite ovdje. Obrada za ove potrebe temelji se na vašoj privoli prikupljenoj putem kolačića. Nikada niste obvezni Banci dati privolu za upotrebu vaših osobnih podataka u ove svrhe te ako odbijete dati privolu, za vas neće biti nikakvih posljedica. Također, svaku privolu koju date možete kasnije povući izmjenom postavki na linku.

Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznala na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, Banka obrađuje u svrhu u koju su dani, odnosno u svrhu korištenja internetskim stranicama i pružanja željenih usluga te kako bi vam pružila informacije o proizvodima ili uslugama kojima se možete koristiti. Banka može upotrijebiti navedene podatke kako bi vam pružila učinkovitiju korisničku podršku.

Podaci o pretraživanju

Rad internetske stranice, što je standardno za svaku stranicu na internetu, uključuje primjenu računalnih sustava i softverskih postupaka koji prikupljaju podatke o korisnicima internetskih stranica kao dio svojeg uobičajenog načina funkcioniranja, a prijenos takvih informacija vrši se automatski kada se primjenjuju internetski komunikacijski protokoli. Zagrebačka banka prikuplja podatke o računalu kojim se koristite kako biste pristupili našoj internetskoj stranici putem kolačića i drugih tehnologija koje omogućuju ovakav način praćenja. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica, lokaciju (državu), informacije o vašim aktivnostima na našoj internetskoj stanici (na primjer stranice koje posjećujete, proizvodi koje pregledavate).

Banka će ovakve podatke upotrijebiti isključivo za anonimne statističke potrebe informiranja o načinu korištenja naše internetske stranice i neće ih povezivati s podacima kojima se identificiraju pojedini korisnici, kako bi se osigurao ispravan rad internetske stranice i utvrdile greške i/ili zlouporabe internetske stranice.

Tko će moći pristupiti vašim osobnim podacima?

Zagrebačka banka ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Banka može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima u određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Osobni podaci ne prenose se izvan teritorija Europske unije.

Koja su vaša prava? Kako ih možete ostvariti?

Ovime vas Banka ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Više informacija o obradi osobnih podataka od strane Banke kao voditelja obrade možete pronaći ovdje.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetske stranice štite vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili odavanja.

Zadržavanje osobnih podataka

  • Banka zadržava vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje pojedine svrhe. Međutim, podaci će se zadržati dulje ako moramo postupati po bilo kojim pritužbama u vezi s pruženim uslugama ili ako moramo zaštititi interese Banke u vezi s potencijalnom odgovornošću povezanom s pružanjem usluga.
  • Osobni podaci sudionika u nagradnima igrama bit će pohranjeni samo na onoliko vremena koliko je potrebno da se provede nagradna igra te će se podaci o dobitnicima nagrada čuvati još 11 godina, u skladu s relevantnim odredbama Zakona o računovodstvu.
  • Podaci za kontakt koje ste nam pružili preko internetskog obrasca, kako bismo pružili odgovore ili usluge koje zatražite, bit će pohranjeni 30 dana.

Nakon navedenih razdoblja svi se podaci brišu i anonimiziraju, osim onih podataka koje je Banka obvezna zadržati na duži period prema zakonskim propisima.

Uvjeti i izmjene

Ova Pravila privatnosti stupila su na snagu 14. svibnja 2019.

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. Zagrebačka banka zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Zagrebačka banka na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Zagrebačka banka  rado će primiti vaše komentare, sugestije i primjedbe u vezi s ovom Izjavom. Možete nam se obratiti na: zaba@unicreditgroup.zaba.hr, weburednik@unicreditgroup.zaba.hr ili sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@unicreditgroup.zaba.hr