U nastavku pročitajte naše savjete povezane s posjedovanjem i najmom nekretnine.

1. Kupnja nekretnine
Kupnja nekretnine korak je koji najčešće učinimo samo jednom u životu. Zato dobra priprema jamči uspjeh i zadovoljstvo.
Promislite o sljedećem: u kojem kvartu se vidite u budućnosti, koje su osnovna obilježja nekretnine koju želite kupiti (broj soba, orijentacija s obzirom na strane svijeta, kat, energetski razred i sl.) te kolika sredstva ćete za nekretninu moći izdvojiti. Važno je informirati se o poreznim obvezama ili eventualnim olakšicama te o pravnim aspektima sklapanja ugovora o kupoprodaji.
Ako želite biti sigurni da je nekretnina pravno i na druge načine provjerena te ako nemate mogućnost sami istraživati tržište, možete angažirati agenciju za promet nekretninama. Agenta detaljno informirajte o svojim željama i zamislima, ali ostanite otvoreni i za rješenja koja nisu u potpunosti kao ono što ste zamislili. Nikad ne znate, možda se ugodno iznenadite!
Osim toga, naša financijska rješenja olakšat će vam cijeli proces. Upišite nekoliko osnovnih podataka i dobit ćete kao prijedlog nekoliko načina financiranja

2. Adaptacija
Od početka imate viziju kako bi ta skučena trošna kuća mogla zapravo sjajno izgledati i znate da bi se isplatilo upustiti u radove preuređenja  jer takvo što ni ne možete nigdje naći, a kamoli na tako dobroj lokaciji... To je vaš dom i želite u njemu ostati, samo bi mu trebao dobar facelifting  (i više od toga), a možda vam treba i još koja soba ili bolji raspored prostorija...
Do svega toga možete doći stambenim kreditima Zagrebačke banke jer su namijenjeni svim vašim željama, potrebama i planovima.
Sve možete birati i prilagođavati svojim objektivnim mogućnostima  odaberite stambeni kredit u kunama ili u eurima, razmislite odgovara li vam više otplata u jednakim mjesečnim anuitetima ili pak u ratama koje su isprva veće, no smanjuju se tijekom otplate, a vi znatno štedite na ukupno plaćenoj kamati.
Ako proširujete već izgrađeni objekt, dograđujete na njega novi prostor, stambeni se kredit odobrava za dogradnju.
Kad je objekt djelomično izgrađen, do određenog stupnja dovršenosti, do dovršavanja će ga dovesti kredit za dovršenje.

3. Briga o domu i uštede
Jeste li znali da se otprilike 40 % ukupne svjetske energije troši na grijanje i hlađenje stambenih i poslovnih objekata? Upravo su u tom sektoru mogući najveći pomaci u smislu energetske učinkovitosti, što je potaknulo razvitak tehnologija kojima se danas u građevinarstvu mogu postići izvrsni rezultati. Smanjiti potrošnju energije u kući čak i do 60 posto danas je moguće zamjenom stolarije, postavljanjem termofasade, instalacijom adekvatnog sustava grijanja, krovišta ili ugradnjom solarnih kolektora.

Također, treba imati na umu da se s 10 do 20 % većim ulaganjem postiže niskoenergetski ili čak pasivni standard gradnje.
Uštede se postižu brigom o održavanju doma. Osiguravanjem doma od nezgode smanjujete trošak u trenutku kad dođe do neželjenog događaja. Zaba i Allianz nude vam nekoliko rješenja.
Zabini korisnici Lepeza mogućnosti imaju pristup Servis centru koji, među ostalim, osigurava hitne intervencije vodoinstalatera, bravara, staklara ili električara.

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Ako ste klijent Zagrebačke banke predlažemo da unesete OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka

Vaši podaci za kontakt

Odaberite poslovnicu za sastanak

Predložite termin sastanka, nastojat ćemo ispuniti vašu želju.
 

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.