Otkup potraživanja na temelju računa
ili ostale komercijalne dokumentacije

Otkup potraživanja je proizvod kojim vam Zagrebačka banka nudi financiranje otkupom nedospjelih potraživanja od vaših kupaca iskazanih u računima, ili drugoj komercijalnoj dokumentaciji, proizašlih iz prodaje roba i/ili obavljenih usluga, odnosno zaključenih komercijalnih ugovora.

Možemo vam ponuditi dvije osnovne vrste otkupa potraživanja:

 • s pravom regresa zadržavamo pravo regresa od prodavatelja potraživanja u slučaju da dužnik (kupac) ne izvrši plaćanje po dospijeću
 • bez prava regresa ne zadržavamo pravo regresa od prodavatelja potraživanja te na sebe preuzimamo rizik dužnikova (kupčeva) neplaćanja. Prodajom potraživanja pretvarate potraživanja u gotovinu bez novog zaduženja.

Prednosti

 1. Poboljšanje likvidnosti
  Prodajom potraživanja ostvarujete naplatu posla odmah po isporuci, prije roka dospijeća po računu te na taj način pospješujete novčani tok vašeg poduzeća i imate mogućnost novac imobiliziran u potraživanjima reinvestirati u poslovanje.
 2. Druge mogućnosti otkupa vaših potraživanja
  Poboljšajte svoj novčani tok i usmjerite sredstva u nove poslove. Naše usluge iz područja otkupa potraživanja uključuju i otkup akreditiva forfait te eskont mjenica.
 3. Stručno savjetovanje
  Dugogodišnje iskustvo i stručnost u standardnim i složenim transakcijama, naše profesionalno i educirano osoblje te brojne nagrade u području financiranja trgovine i izvoza jamče visoku kvalitetu usluge.
 4. Međunarodna prisutnost UniCredit Grupe i široka korespondentna mreža
  Zagrebačka banka i UniCredit Grupa predstavljaju snažnog partnera koji vam može pružiti podršku u međunarodnom poslovanju.


Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Predlažemo da unesete OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka.

Naziv tvrtke *

OIB tvrtke *

Vaši podaci za kontakt

Odaberite poduzetničko bankarstvo

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.