Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

22.04.2024.

U sklopu partnerstva s Mastercardom, Grupa UniCredit migrirat će sve svoje debitne, kreditne i prepaid kartice na Mastercard Touch Card™. Klijenti UniCredita, čija je Zagrebačka banka članica, moći će koristiti kartice koje omogućuju jednostavno korištenje slijepim i slabovidnim osobama.

Kartice s novom opcijom trenutno su dostupne u Hrvatskoj (Zagrebačka banka) i Italiji te će tijekom 2024. godine biti postupno dostupne svim klijentima Grupe u 12 zemalja, što uključuje oko 20 milijuna kartica.

Bočni bridovi kartica Mastercard Touch Card™ donose izrez koji pomaže klijentima da prepoznaju pravu karticu dodirom. Zahvaljujući izrezu, klijenti s oštećenjima vida mogu lako razlikovati svoje kartice prilikom plaćanja.

Kartica je osmišljena kako bi povećala neovisnost osoba s oštećenjem vida pri plaćanju putem interneta ili u trgovini. Procjenjuje se kako u Europi ima više od 30 milijuna slijepih i slabovidnih osoba, a u prosjeku 1 od 30 Europljana doživi gubitak vida.

Uključivost je sastavni dio kulture i društveno odgovorne strategije Grupe UniCredit, a ova inicijativa dokaz je predanosti banke poticanju inkluzivnijeg društva.

U skladu s ESG načelima Grupe UniCredit, kartica je izrađena od recikliranog PVC-a, a na svakoj se novoj kartici nalazi i oznaka certifikata održivosti Mastercard Sustainable Card Badge.

„UniCredit i Mastercard čvrsto su usmjereni prema budućnosti. Naše partnerstvo spaja UniCreditovu mrežu europskih banaka i inovativnost s Mastercardovom stručnošću na području kartičnog plaćanja te nam omogućuje pružanje besprijekornog iskustva za sve naše klijente u Europi, uz naglasak na inkluziju i održivost. Kroz osnaživanje naših zajednica osiguravamo pristup financijskim alatima svima kojima su oni potrebni. Zbog toga sa zadovoljstvom najavljujemo integraciju izreza u naše kartice za slijepe i slabovidne klijente, dok su kartice izrađene korištenjem certificiranih održivih materijala. Banke imaju ključnu ulogu u oblikovanju boljeg svijeta, a ovo je još jedan način na koji želimo pokazati našim klijentima da smo tu da ih podržimo”, istaknuo je Alberto Palombi, direktor Platnih rješenja Grupe UniCredit.

„Inkluzija je u srži vrijednosti Mastercarda, a Mastercard Touch Card™ primjer je naše predanosti standardima platnih kartica koje promiču uključivost. Oduševljeni smo što radimo s cijenjenim partnerom kao što je UniCredit kako bismo pružili rješenja usmjerena na klijente koja povećavaju pristupačnost”, dodao je Mark Barnett, predsjednik Mastercard Europe.

Više informacija o Mastercard Touch Card™ nalazi se na sljedećoj poveznici.Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.