Tri hrvatske udruge među 52 neprofitna projekta podržana u inicijativi Zaklade UniCredit

20.05.2022.

Inicijativa „Call for Europe" podržava društvene projekte u 12 zemalja u kojima Grupa UniCredit posluje

Treće izdanje inicijative “Call for Europe” koja za cilj ima pružanje podrške neprofitnim organizacijama za djecu, privedeno je kraju u 12 europskih zemalja u kojima Grupa UniCredit posluje, uključujući Hrvatsku.

Ukupno 52 društvena projekta posvećena djeci i mladima nagrađena su iznosom od 500 tisuća eura, koji je podijeljen na četiri područja: obrazovanje, društvena uključenost, invaliditet i zdravstvo.

I Zagrebačka banka sudjelovala je u inicijativi te su u Hrvatskoj podršku u iznosu od više od 40 tisuća eura dobile sljedeće udruge:

  • Udruga Zvončići, udruga za djecu s teškoćama u razvoju za projekt „Budi društven“
  • Vukovarski leptirići, udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju za projekt „Rastimo, učimo i igrajmo se zajedno – poludnevni boravak“
  • Mali zmaj, društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece za projekt „Veliki START za školu“.

Voditeljica Zaklade UniCredit Silvia Cappellini rekla je: „Zaklada UniCredit dugi niz godina pruža podršku zajednicama u različitim zemljama naše Grupe, a mi tu podršku nastavljamo nadograđivati i unaprjeđivati kroz namjenske aktivnosti. Zahvaljujući inicijativi „Call for Europe” podržali smo 144 projekta za djecu i mlade s ukupno 1.360.000 eura u više europskih zemlja u kojima poslujemo tijekom posljednje tri godine. To je dokaz naše kontinuirane društvene predanosti i velike pažnje koju pridajemo potrebama svih naših zajednica s posebnim naglaskom na potporu djeci i mladima, a s ciljem poticanja inkluzije te izgradnje održivijeg i boljeg društva za sve”.

Treće izdanje inicijative „Call for Europe” započelo je u studenom 2021. pozivom lokalnim bankama unutar Grupe UniCredit da prepoznaju i dostave uži popis s najviše pet iznimnih društvenih projekata usmjerenih na djecu i mlade od posebne lokalne važnosti. Za odabir pobjedničkih inicijativa u 12 zemalja Grupe: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji bio je zadužen poseban Odbor koji je imenovala Zaklada UniCredit. Svaka zemlja dobila je 40 tisuća eura koje je trebala raspodijeliti na odabrane lokalne projekte. Uz to Odbor je dodijelio još 20 tisuća eura za dodatan broj odabranih projekata za koje je ocijenjeno da nose poseban utjecaj.