UniCreditov EMC je upravljački odbor na razini Grupe koji osigurava učinkovito upravljanje, koordinaciju i kontrolu poslovanja Grupe, kao i učinkovito usklađivanje holdinga s različitim poslovima i zemljopisnim područjima.
Saznajte više na internetskim stranicama UniCredit Grupe.

Uprava Banke


Ivan Vlaho

PREDSJEDNIK UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Bankarsku karijeru započeo je 2000. godine.

Tijekom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je različite funkcije i radio u nekoliko članica Grupe UniCredit.

U razdoblju od 2000. do 2010. godine stekao je bogato profesionalno iskustvo u Zagrebačkoj banci u Mostaru i UniCredit Bank Mostar na pozicijama analitičara tržišnog i kreditnog rizika, direktora Upravljanja rizicima, direktora segmenta za male i srednje poduzetnike te člana Uprave zaduženog za Maloprodaju.

Godine 2010. imenovan je za predsjednika Uprave UniCredit Bank Banja Luka do 2013. kad preuzima funkciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Mostar koju obnaša sve do srpnja 2016. godine.

U UniCredit Holdingu u Beču bio je direktor Maloprodaje UniCredita za zemlje Srednje i istočne Europe od kolovoza 2016. do lipnja 2019.

Zamjenikom predsjednika Uprave UniCredit Bank Mađarska imenovan je u srpnju 2019. i tu je funkciju obnašao do lipnja 2021.

Funkciju savjetnika predsjednika Uprave Zagrebačke banke obnašao je od lipnja 2021., a 1. rujna 2021. imenovan je predsjednikom Uprave u Zagrebačkoj banci.

Uz aktivnu ulogu u Zagrebačkoj banci, tijekom srpnja 2023. godine Ivan Vlaho preuzeo je ulogu zamjenika CEO-a Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

Slaven Rukavina

ČLAN UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Profesionalnu karijeru započeo je u Zagrebačkoj banci 2001. godine.

Za vrijeme rada u Zagrebačkoj banci, stekao je vrijedno iskustvo u području Maloprodaje – od pozicije direktora poslovnice, direktora prodaje za osobno i poduzetničko bankarstvo i direktora obiteljskog bankarstva.

2012. prelazi u UniCredit Bank Banja Luka gdje je do 2016. obnašao funkciju izvršnog direktora za Maloprodaju.

Godine 2016. imenovan je članom Uprave za Maloprodaju u UniCredit Bank Mostar.

Od 13. svibnja 2020. obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za Maloprodaju Zagrebačke banke.

Tatjana Antolić Jasnić

ČLANICA UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Započela je karijeru u Zagrebačkoj banci 2001. godine i iza sebe ima devetnaest godina međunarodnog iskustva u upravljanju rizicima u Zagrebačkoj banci, UniCredit banci Banja Luka, UniCredit banci Austrija, UniCredit banci Mađarska i UniCredit SpA Italija.

2002. imenovana je zamjenicom voditelja odjela za međunarodna plaćanja u Zagrebačkoj banci, a 2003. pridružila se odjelu Rizika gdje je u sljedećih šest godina obavljala mnoge rukovodne pozicije vezano uz odobravanje kreditnog rizika.

Od 2009. do 2016. godine u UniCredit Bank Austria obnašala je različite specijalističke i rukovodne funkcije u odjelu za rizike. Karijeru je nastavila u UniCredit SpA 2016. godine kao zamjenica direktora odjela za odobravanje kreditnog rizika za regiju SIE, a 2019. imenovana je kao direktorica Odobravanja kreditnog rizika za SIE.

Uz to, od veljače 2017. do veljače 2020. obnašala je ulogu članice Nadzornog odbora te predsjednice Odbora za rizike i reviziju u UniCredit Bank Mađarska.

Od 27. svibnja 2021. obnaša funkciju članice Uprave zadužene za Upravljanje rizicima Zagrebačke banke.

Diplomirala je i magistrirala financije i bankarstvo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Jasna Mandac

ČLANICA UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Pridružila se Zagrebačkoj banci 1997. godine, a nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija postala je direktoricom Financija 2005. godine.

2007. godine imenovana je direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. Jasna je preuzela ulogu direktorice Upravljanja aktivom i pasivom.

Od 2015. do 2017. godine preuzela je poziciju direktorice Tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije u Zagrebačkoj banci.

Od rujna 2017. bila je članica Uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj.

Od 26. srpnja 2021. obnaša funkciju članice Uprave zadužene za Financije Zagrebačke banke.

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Također posjeduje CFA® charter (Chartered Financial Analyst).

Pavel Vinter

ČLAN UPRAVE
EDUKACIJA:
Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu

Karijeru je započeo u UniCredit Grupi 1995. godine u Češkoj. Nakon što je obnašao razne pozicije u Maloprodaji, Trgovini i ALM-u, 2007. postao je direktor Odjela organizacije u UniCreditu.

Godine 2014. preuzeo je položaj direktora odjela Upravljanja projektima za Srednju i Istočnu Europu te odjela Upravljanja portfeljem u SIE GBS u Austriji.

U 2016. vraća se u Češku i preuzima ulogu direktora Podrške bankarskom poslovanju u UniCreditu u Češkoj i Slovačkoj.

U rujnu 2020. godine Pavel Vinter je imenovan direktorom Podrške bankarskom poslovanju u Zagrebačkoj banci.

Od 27. svibnja 2021. obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za Podršku bankarskom poslovanju Zagrebačke banke.

Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu, a MBA diplomu ima sa Sveučilišta Calgary u Češkoj.

Gianluca Totaro

ČLAN UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sieni

Ima iza sebe bogato osamnaestogodišnje međunarodno iskustvo u upravljanju ljudskim resursima.

Od 1996. godine radio je u Credito Italiano komercijalnoj mreži i, počevši od 2000. godine, pridružio se Upravljanju ljudskim resursima. Od 2002. do 2006. imao je različite pozicije unutar Upravljanja ljudskim resursima, radeći za Bank Pekao u Varšavi.

2007. godine imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursima UniCredit Bank Mađarska te, jednu godinu poslije, članom Uprave UniCredit Mortgage Bank Mađarska i predsjednikom Nadzornog odbora UniCredit Factoring Mađarska.

2009. godine imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom u UniCredit Global Information Services gdje, u 2011. godini, preuzima odgovornost za Upravljanje ljudskim resursom UniCredit komercijalne mreže Italije.

U listopadu 2012., imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom za Holding te je, u siječnju 2015. godine, imenovan na poziciju direktora Upravljanja ljudskim resursom UniCredit Bank Rusija.

Od 1. listopada 2018. Gianluca Totaro je imenovan direktorom Upravljanja ljudskim resursom u Zagrebačkoj banci.

Od 27. svibnja 2021. obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za Ljudski potencijal i korporativnu kulturu Zagrebačke banke.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sieni.


Upravljanje i organizacija


Zagrebačka banka d.d. pripada bankarskoj grupaciji UniCredit.

Sukladno odredbama članaka 166. i 167. Zakona o kreditnim institucijama, objavljuju se propisane informacije o sustavu upravljanja i organizaciji Zagrebačke banke d.d. (Banka).

Banka je usklađena s odredbama Zakona o kreditnim institucijama i podzakonskih akata u pogledu upravljanja i organizacije. Banka je uspostavila sustav upravljanja i organizacije sljedeći pri tome regulatorne zahtjeve, najviše standarde i najbolju praksu.

Propisane informacije o sustavu upravljanja i organizaciji Zagrebačke banke d.d.

Struktura cijele Grupe Zagrebačke banke sa stanjem na zadnji dan izvještajnog razdoblja objavljuje se u godišnjim financijskim izvještajima Banke, a organizacija i način poslovanja u Statutu Banke.


Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.