UniCreditov EMC je upravljački odbor na razini Grupe koji osigurava učinkovito upravljanje, koordinaciju i kontrolu poslovanja Grupe, kao i učinkovito usklađivanje holdinga s različitim poslovima i zemljopisnim područjima.
Saznajte više na internetskim stranicama UniCredit Grupe.

Uprava Banke


Davide Bazzarello

EDUKACIJA:
Magistrirao je na Sveučilištu „Luigi Bocconi“ u Milanu u Italiji.

Član Nadzornog odbora Zagrebačke banke,

jednokratno imenovan Zamjenikom Predsjednika Uprave do preuzimanja funkcije predsjednika Uprave i ujedno “Chief Executive Officer” (CEO) od strane Dalibora Ćubele.

PROFESIONALNO ISKUSTVO 

Karijeru u bankarstvu započinje 1998. godine u Italiji.

Od 2000. godine do danas u UniCreditu obnaša niz rukovodnih uloga u području rizika.

Od 2004. do 2007. bio je direktor Modeliranja operativnog rizika za izračun kapitalnih zahtjeva i osiguranja, a od 2008. do 2015. direktor Operativnog i reputacijskog rizika na razini Grupe UniCredit.

Od 2015. do 2016. direktor je Upravljanja rizicima za Italiju, a potom do 2020. direktor Kreditnih i integriranih rizika na razini UniCredita.

Od 2021. do danas glavni je direktor nadležan za upravljanje i kontrolu rizika za regiju Srednje Europe i Istočne Europe.

Član je Nadzornog odbora UniCredit Bank u Češkoj i Slovačkoj.

Slaven Rukavina

ČLAN UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Profesionalnu karijeru započeo je u Zagrebačkoj banci 2001. godine.

Za vrijeme rada u Zagrebačkoj banci, stekao je vrijedno iskustvo u području Maloprodaje – od pozicije direktora poslovnice, direktora prodaje za osobno i poduzetničko bankarstvo i direktora obiteljskog bankarstva.

2012. prelazi u UniCredit Bank Banja Luka gdje je do 2016. obnašao funkciju izvršnog direktora za Maloprodaju.

Godine 2016. imenovan je članom Uprave za Maloprodaju u UniCredit Bank Mostar.

Od 13. svibnja 2020. obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za Maloprodaju Zagrebačke banke.

Tatjana Antolić Jasnić

ČLANICA UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Započela je karijeru u Zagrebačkoj banci 2001. godine i iza sebe ima devetnaest godina međunarodnog iskustva u upravljanju rizicima u Zagrebačkoj banci, UniCredit banci Banja Luka, UniCredit banci Austrija, UniCredit banci Mađarska i UniCredit SpA Italija.

2002. imenovana je zamjenicom voditelja odjela za međunarodna plaćanja u Zagrebačkoj banci, a 2003. pridružila se odjelu Rizika gdje je u sljedećih šest godina obavljala mnoge rukovodne pozicije vezano uz odobravanje kreditnog rizika.

Od 2009. do 2016. godine u UniCredit Bank Austria obnašala je različite specijalističke i rukovodne funkcije u odjelu za rizike. Karijeru je nastavila u UniCredit SpA 2016. godine kao zamjenica direktora odjela za odobravanje kreditnog rizika za regiju SIE, a 2019. imenovana je kao direktorica Odobravanja kreditnog rizika za SIE.

Uz to, od veljače 2017. do veljače 2020. obnašala je ulogu članice Nadzornog odbora te predsjednice Odbora za rizike i reviziju u UniCredit Bank Mađarska.

Od 27. svibnja 2021. obnaša funkciju članice Uprave zadužene za Upravljanje rizicima Zagrebačke banke.

Diplomirala je i magistrirala financije i bankarstvo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Jasna Mandac

ČLANICA UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Pridružila se Zagrebačkoj banci 1997. godine, a nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija postala je direktoricom Financija 2005. godine.

2007. godine imenovana je direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. Jasna je preuzela ulogu direktorice Upravljanja aktivom i pasivom.

Od 2015. do 2017. godine preuzela je poziciju direktorice Tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije u Zagrebačkoj banci.

Od rujna 2017. bila je članica Uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj.

Od 26. srpnja 2021. obnaša funkciju članice Uprave zadužene za Financije Zagrebačke banke.

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Također posjeduje CFA® charter (Chartered Financial Analyst).

Pavel Vinter

ČLAN UPRAVE
EDUKACIJA:
Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu

Karijeru je započeo u UniCredit Grupi 1995. godine u Češkoj. Nakon što je obnašao razne pozicije u Maloprodaji, Trgovini i ALM-u, 2007. postao je direktor Odjela organizacije u UniCreditu.

Godine 2014. preuzeo je položaj direktora odjela Upravljanja projektima za Srednju i Istočnu Europu te odjela Upravljanja portfeljem u SIE GBS u Austriji.

U 2016. vraća se u Češku i preuzima ulogu direktora Podrške bankarskom poslovanju u UniCreditu u Češkoj i Slovačkoj.

U rujnu 2020. godine Pavel Vinter je imenovan direktorom Podrške bankarskom poslovanju u Zagrebačkoj banci.

Od 27. svibnja 2021. obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za Podršku bankarskom poslovanju Zagrebačke banke.

Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu, a MBA diplomu ima sa Sveučilišta Calgary u Češkoj.

Gianluca Totaro

ČLAN UPRAVE
EDUKACIJA:
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sieni

Ima iza sebe bogato osamnaestogodišnje međunarodno iskustvo u upravljanju ljudskim resursima.

Od 1996. godine radio je u Credito Italiano komercijalnoj mreži i, počevši od 2000. godine, pridružio se Upravljanju ljudskim resursima. Od 2002. do 2006. imao je različite pozicije unutar Upravljanja ljudskim resursima, radeći za Bank Pekao u Varšavi.

2007. godine imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursima UniCredit Bank Mađarska te, jednu godinu poslije, članom Uprave UniCredit Mortgage Bank Mađarska i predsjednikom Nadzornog odbora UniCredit Factoring Mađarska.

2009. godine imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom u UniCredit Global Information Services gdje, u 2011. godini, preuzima odgovornost za Upravljanje ljudskim resursom UniCredit komercijalne mreže Italije.

U listopadu 2012., imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom za Holding te je, u siječnju 2015. godine, imenovan na poziciju direktora Upravljanja ljudskim resursom UniCredit Bank Rusija.

Od 1. listopada 2018. Gianluca Totaro je imenovan direktorom Upravljanja ljudskim resursom u Zagrebačkoj banci.

Od 27. svibnja 2021. obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za Ljudski potencijal i korporativnu kulturu Zagrebačke banke.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sieni.


Upravljanje i organizacija


Zagrebačka banka d.d. pripada bankarskoj grupaciji UniCredit.

Sukladno odredbama članaka 166. i 167. Zakona o kreditnim institucijama, objavljuju se propisane informacije o sustavu upravljanja i organizaciji Zagrebačke banke d.d. (Banka).

Banka je usklađena s odredbama Zakona o kreditnim institucijama i podzakonskih akata u pogledu upravljanja i organizacije. Banka je uspostavila sustav upravljanja i organizacije sljedeći pri tome regulatorne zahtjeve, najviše standarde i najbolju praksu.

Propisane informacije o sustavu upravljanja i organizaciji Zagrebačke banke d.d.

Struktura cijele Grupe Zagrebačke banke sa stanjem na zadnji dan izvještajnog razdoblja objavljuje se u godišnjim financijskim izvještajima Banke, a organizacija i način poslovanja u Statutu Banke.


Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.