Prelazak s prešutnog na dopušteno prekoračenje dostupan u m-zabi

27.06.2023.

Klijentima je prelazak omogućen putem m-zabe, bez dolaska u poslovnicu, dok je migracija u poslovnici također jednostavna i brza

Zagrebačka banka svojim je klijentima ponudila brz i jednostavan prelazak s prešutnog na dopušteno prekoračenje bez ikakve naknade, uz rok za prelazak od godinu dana, najkasnije do 30. lipnja 2024. Klijentima je omogućen prelazak bez dolaska u poslovnicu, putem aplikacije m-zaba ili dolaskom u poslovnicu za klijente koji nemaju mobilno bankarstvo (m-zabu).


Zaba je svim klijentima poslala informaciju o prelasku na dopuštena prekoračenja pisanim ponudama, a sam prijelaz klijenti mogu provesti od 30. lipnja 2023. dok je krajnji rok za prihvat ponude i ugovaranje dopuštenog prekoračenja 30. lipnja 2024. Do trenutka isteka roka za prihvat Ponude klijentima se neće mijenjati postojeći iznos prekoračenja osim na vlastiti zahtjev ili u slučaju gubitka primanja temeljem čega će se prešutno prekoračenje ukinuti.


Ako klijenti ne ugovore dopušteno prekoračenje, Banka će ih obavijestiti najkasnije mjesec dana prije roka o zatvaranju prešutnog prekoračenja i omogućiti otplatu iskorištenog iznosa prešutnog prekoračenja na 12 jednakih rata.


Prelaskom na dopušteno prekoračenje klijenti dobivaju i pogodnosti samostalnog upravljanja vlastitim prekoračenjem i praćenje promjena putem m-zabe.