Zabine kartice - suputnici za poželjeti

Koristite se Zabinim karticama gdje god se nalazili!

Zbog sigurnosti i bolje kontrole troškova, kad putujete, isplati se imati Zabine kartice uz sebe. Karticama možete plaćati bilo gdje u svijetu i u web shopovima.

Mudro birajte kojom ćete karticom plaćati na prodajnom mjestu, internetu ili podizati gotovinu u stranoj valuti. Kod svake od transakcija dolazi do konverzije valuta, a ona ovisi o:

  • vrsti transakcije
  • kartici kojom plaćate/podižete gotovinu
  • te valuti transakcije.

Konverzija valuta

Ako se valuta u kojoj plaćate nalazi na tečajnoj listi za kartične transakcije, konverziju provodi Zagrebačka banka, i to uz primjenu tečajna liste za kartične transakcije (odabrati Kartice) ili u poslovnicama Banke.
Valute na tečajnoj listi za kartične transakcije su: AUD, CAD, CZK, DKK, HUF, JPY, NOK, SEK, CHF, GBP, USD, RSD, BAM, EUR, PLN.

Ako se valuta ne nalazi na tečajnoj listi, konverzija se provodi primjenom pravila konverzije valuta i tečajne liste uključene kartične kuće Mastercard i Visa.

Odaberite valutu u kojoj plaćate!

Na pojedinim prodajnim mjestima ili prilikom podizanja gotovine s bankomata u inozemstvu može vam se ponuditi usluga dinamičke konverzije valuta (Dynamic Currency Conversion - DCC). U tom slučaju prilikom plaćanja ili podizanja gotovine odabirete valutu u kojoj će biti terećen vaš račun:

  • u valuti zemlje u kojoj se nalazite (tada konverziju provodi Zagrebačka banka ) ili
  • konverziju u kune koju provodi inozemna banka. Uz ponuđenu kunsku protuvrijednost na ekranu se prikazuje i marža i/ili naknada koju obračunava inozemna banka za navedenu uslugu.

Korisnicima Zabinih kartica najčešće je povoljnije provesti transakciju u valuti zemlje u kojoj se nalaze.

  

Dobro je znati!

Prije polaska na putovanje provjerite još i ovo.

Na putovanju je uvijek korisno imati više od jedne kartice, ali i nešto novca u valuti zemlje u koju putujete.

Kad putujete npr. u Ameriku, Veliku Britaniju, Češku, BiH itd. (valuta nije EUR, ali se nalazi na tečajnoj listi Banke za kartične transakcije), isplativije je koristiti se karticama s kunskim terećenjem jer se provodi jedna konverzija (npr. go!card Mastercard, Maestro, Visa kreditne kartice, Visa poklon-kartica, Visa Electron kartica kunskog žiroračuna).

U zemljama eurozone (Austriji, Italiji, Belgiji...) optimalno se koristiti svojom Individualnom Mastercard karticom ili Visa Electron karticom deviznog računa te osigurati eure na deviznom računu.

Gubitak ili krađu kartice prijavite odmah, u svako doba dana i noći na 01 3789 789.

Sretan put želi vam Zaba!

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Ako ste klijent Zagrebačke banke predlažemo da unesete datum rođenja ili OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka

Popunite jedno od polja - datum rođenja ili OIB

Vaši podaci za kontakt

Odaberite poslovnicu za sastanak