O investicijskom bankarstvu

O investicijskom bankarstvu

Usto što je kreditna institucija, Zagrebačka banka je ujedno i investicijsko društvo u skladu sa smjernicama EU-a o tržištima financijskih instrumenata te hrvatskim Zakonom o tržištu kapitala. Kao investicijsko društvo regulira nas Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga.  

Pružamo investicijske usluge i aktivnosti te pomoćne usluge unutar svoje divizije Korporativnog i investicijskog bankarstva. Investicijske usluge iz privatne domene pružaju se iz informacijski zaštićenog područja investicijskog bankarstva.

Zaba IB nudi dvije vrste usluga:  

  • korporativne financije (savjetodavne usluge vezane uz spajanja i stjecanja udjela u društvima (M&A), o strukturi kapitala, poslovnim strategijama i srodnim pitanjima)
  • tržište kapitala (usluga provedbe ponude, odnosno prodaje, dužničkih i vlasničkih financijskih instrumenata uz obvezu otkupa ili bez nje)

Zaba IB najveći je tim profesionalaca u investicijskom bankarstvu u jugoistočnoj Europi s iskustvom i referencijama od 1990-ih godina. Svojim klijentima nudimo jedinstveni spoj snažne prisutnosti na domaćem tržištu i međunarodnog dosega UniCredit Grupe, što nas ujedno čini i globalnom i domaćom investicijskom bankom.

Zaba IB dio je UniCreditove integrirane platforme investicijskog bankarstva u srednjoistočnoj Europi koja uključuje sektorske timove u Beču te produktne timove u Londonu i Münchenu. U svakom projektu pružamo spoj stručnog poznavanja tržišta, sektora i proizvoda.

Nedavne nagrade i priznanja 

  • "Najbolji financijski savjetnik u srednjoj i istočnoj Europi, 2015."
  • "Najbolja investicijska banka u Hrvatskoj, 2015."

Kontaktirajte nas na zaba.investment.banking@unicreditgroup.zaba.hr

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Predlažemo da unesete OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka.

Naziv tvrtke *

OIB tvrtke *

Vaši podaci za kontakt