ZB eplus fond, izražen u eurima, pretežno ulaže u depozite banaka, instrumente novčanih tržišta i kratkoročne dužničke vrijednosne papire najkvalitetnijih izdavatelja. Rast vrijednosti imovine fonda polagan je, ali kontinuiran, a oscilacija vrijednosti udjela uglavnom nema. Najviše se koristi za kratkoročan plasman viška novca, odnosno kao produženi devizni račun (cash management, cash parking).

Značajke:

  • Niska rizičnost s obzirom na konzervativnu strategiju ulaganja, investiranje u niskorizične vrijednosne papire (depoziti, trezorski zapisi...)
  • Cilj je očuvanje i ostvarenje stalnog porasta vrijednosti ulaganja izražene u eurima. Ostvaruje se kroz kamatne priljeve iz depozita i financijskih instrumenata u koje Fond ulaže
  • Namijenjen ulagateljima koji svoja sredstva općenito ne žele izložiti fluktuacijama cijena rizičnijih financijskih instrumenata ili koji u nekom kraćem razdoblju raspolažu s određenim sredstvima te žele na njih ostvariti prinos vezan uz euro, tj. u valutnoj klauzuli u euru.

Prednosti

  1. Uplate i isplate u valuti fonda
  2. Mogućnost kratkoročnog plasmana viška sredstava
  3. Prinos fonda u pravilu veći od kamatne stope po viđenju
  4. Ulaganje bez velikih financijskih opterećenja ili početnog kapitala
  5. Stabilan prinos
  6. Iznimno niska volatilnost, visoka likvidnost
  7. Mogućnost uplate i isplate udjela u eurima za velike iznose, dostupnost kroz fleksibilnost ulaganja različitih iznosa, transparentan prikaz troškova i strukture ulaganja, jednostavan i brz postupak kupnje i prodaje udjela, jednak tretman klijenata bez obzira na rokove i iznose

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Predlažemo da unesete OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka.

Naziv tvrtke *

OIB tvrtke *

Vaši podaci za kontakt

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.