ZB plus fond, izražen u eurima, pretežno ulaže u depozite poslovnih banka, instrumente novčanih tržišta i kratkoročne vrijednosne papire najkvalitetnijih izdavatelja. Rast vrijednosti imovine fonda polagan je, ali kontinuiran, a oscilacija vrijednosti udjela uglavnom nema. Najviše se koristi za kratkoročan plasman viška novca, odnosno kao produženi tekući ili žiroračun (cash management, cash parking).

Značajke:

  • Niska rizičnost s obzirom na konzervativnu strategiju ulaganja: investiranje u niskorizične vrijednosne papire (depoziti, trezorski zapisi...)
  • Cilj je očuvanje i ostvarenje stalnog porasta vrijednosti ulaganja izražene u kunama. Ostvaruje se kroz kamatne priljeve iz depozita i financijskih instrumenata u koje Fond ulaže
  • Namijenjen ulagateljima koji svoja sredstva općenito ne žele izložiti oscilacijama cijena rizičnijih financijskih instrumenata ili koji u nekom kraćem razdoblju raspolažu s određenim kunskim sredstvima te žele na njih ostvariti prinos.

Prednosti

  1. Mogućnost kratkoročnog plasmana viška sredstava
  2. Prinos fonda u pravilu veći od kamatne stope po viđenju idealan instrument za upravljanje tekućom likvidnošću (cash managment)
  3. Ulaganje bez velikih financijskih opterećenja ili početnog kapitala
  4. Jednostavan i brz postupak kupnje bez ulaznih/izlaznih naknada
  5. Stabilan prinos , visoka likvidnost
  6. Iznimno niska volatilnost, dostupnost kroz fleksibilnost ulaganja različitih iznosa, transparentan prikaz troškova i strukture ulaganja, jednak tretman klijenata bez obzira na rokove i iznose

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Predlažemo da unesete OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka.

Naziv tvrtke *

OIB tvrtke *

Vaši podaci za kontakt

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.